Granskning

Nej, den här videon visar inte en elbil som exploderar

18 September 2021  |  |

Just nu sprids en film av en brand som påstås vara orsakad av en elbil – men de spektakulära explosionerna beror på brinnande gastuber.

Skärmdump av inlägget och filmen från olyckan i Frankrike.

Inlägget skrevs förra sommaren men delas fortfarande friskt. Mannen som lagt upp filmen har blivit uppmärksammad på att han sprider felaktiga uppgifter, men har inte ändrat något sin beskrivning av filmen, trots att människor fortsätter att dela det.

Så här skriver mannen:

Det verkar som om elbilar och deras batterier har lite mer att jobba på när det gäller brand- och explosionsrisk? En hel del elbilbränder numera runt om i världen. Videon visar en elbil som börjat brinna och sedan exploderar på en motorväg i Frankrike.
Jag själv håller mig nog kvar vid bensin o diesel några år till. Hellre explosionsmotor än explosionskupé.

Inlägget på Facebook

Filmen har hittills setts över 27 000 gånger på Facebook.

Många som delar filmen är kritiska till elbilar och i kommentarsfältet till inlägget är det uppenbart att många tar för givet att det rör sig om just en elbilsbrand.

Kommentar på Facebook.

Men om man söker på filmen så framgår det att det här inte rör sig om en elbilsolycka.

En lastbil full med gasbehållare började brinna på en motorväg i södra Frankrike i september 2017, enligt den franska tidningen Charente libre. Explosionerna var ett tiotal meter höga och i artikeln så finns den aktuella filmen med, inskickad från en läsare.

Skärmdump av Charente libre.

Vill du läsa i detalj hur man kan spåra den här typen av inlägg så gjorde vi en guide av just det här exemplet – den hittar du här:

► Guide: Så spårar du på nätet

Andemeningen i Facebook-inlägget är att mannen uttrycker oro för elbilar. Så hur farliga är elbilar? Börjar de brinna oftare?

Nej, säger Anders Lundberg, brandingenjör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

– När vi studerar orsaken till bränder och vad det är för typ av bil så kan vi inte se att elfordon skulle börja brinna oftare än fossildrivna fordon.

Vid bränder i både elbilar och fossildrivna bilar uppstår farliga gasutsläpp.

– Det finns ingen rök som är nyttig, utan all brandrök innehåller farliga ämnen.

Det som har varit en oro kring bränder i just elbilar är vätefluorid, ett mycket giftigt ämne, som man inte ska andas in eller ens ha hudkontakt med. Men det är inte bara vid elbilsbränder som det är ett problem, säger Anders Lundberg på MSB.

– Vätefluorid bildas egentligen när alla moderna fordon brinner. Det kommer från klädseln i bilen, plast i paneler och vätskan i klimatanläggningar och det bildas ganska tidigt i en brand i både elbilar och konventionella bilar. Sen klingar det av, men ökar igen om det är ett elfordon som brinner och batterierna blir involverade i branden.

Om det bara brinner i inredningen är det mycket svårt att skilja en elbilsbrand från en brand i en fossildriven bil, säger Lundberg.

Kommentar på Facebook.

Risken, om ett fordon brinner länge, är att batterierna i elbilen börjar brinna. Det kan uppstå en reaktion i battericellerna som kallas för termisk rusning, alltså att värmen stiger av sig själv, och det går inte att hejda.

Risken är då att branden i en battericell sprider sig till nästa.

– Ibland brinner flera samtidigt och då blir det värre, men när en battericell är avklarad så är den inte längre involverad i branden.

Det man kan göra är att försöka kyla så att inte reaktionen fortplantar sig.

Lundberg beskriver en elbilsbrand som ett lite långsammare förlopp med variationer i intensiteten, om det börjar brinna i batteriet.

Vad tycker du om att det sprids den här typen av påståenden om elbilar?

– Det är lite tråkigt, det är svårt att föra en sansad debatt och man läser bara det man vill läsa. Det mesta tyder ju på att det är en säker och mogen teknik. Det finns regler om fordonssäkerhet och inget av de här företagen vill bli förknippade med en massa fordonsbränder, säger Anders Lundberg på MSB.

Kommentar till inlägget på Facebook.

Hur ofta börjar det brinna i elbilar jämfört med andra bilar?

Myndigheten MSB samlar in händelserapporter från kommunernas räddningstjänster och har sammanställt bränderna 2018-2020. 2020 hittade man tjugo bränder bland landets 308 485 el- och hybridbilar. Det är 0,0065 procent och omfattar inte exempelvis anlagda bränder. MSB påpekar också att bränder där man inte vetat att det var en el- eller hybridbil kan fattas i materialet.

Motsvarande för fossildrivna bilar 2020 var runt 415 brinnande bilar av sammanlagt 4 635 582 fordon. Det brann alltså i ungefär 0,009 procent av dessa bilar.

Alla bränder eller tillbud har inte inneburit påverkan på transportmedlets batterier, skriver MSB.

Kommentar på Facebook.

Det fanns för ett par år sedan en betydligt större oro för gaserna vid elbilsbränder, en oro som stillats genom senare tester och studier. Exempelvis testade det statliga forskningsinstitutet Rise (Research Institutes of Sweden) att elda upp bilar för att kunna studera scenariot. Här kan du läsa mer om det i detalj.

– Jag tycker inte att man ska se elbilsbranden som farligare än någon annan bilbrand. Den är annorlunda, men för den sakens skull så behöver den inte vara farligare, säger Petra Andersson, forskare på Rise.

Enligt Andersson är det också en ovanlig situation.

– Det är sällan batterierna brinner. Oftast börjar det brinna någon annanstans i bilen och då tar det lång tid innan batterierna börjar brinna.

Tidigare i sommar spreds även ett annat falskt påstående om elbilar bland svenska Facebook-användare som du kan läsa om här:

► Förbrukade batterier inte förklaringen till “elbilskyrkogård”

Och vill du ta del av fler guider om du undersöker bilder och inlägg så hittar du dem här!

Har du tips om andra saker du vill att vi ska granska så hör av dig!